Španjolski mediji: Barcelona dovela IbrahimovićaPredsjednik Intera Massimo Moratti u četvrtak kasno navečer potvrdio je da pregovara s Barcelonom oko transfera Zlatana Ibrahimovića. Barcelonski Sport piše da je transfer zaključen.

Posao je, tvrdi katalonski dnevnik, zgotovljen malo iza ponoći u Milanu. Švedski nogometaš dolazi u aktualnoga španjolskog i europskog prvaka za 40 milijuna eura odštete te Samuela Eto'oa i Aleksandra Hleba. Kamerunac dolazi slobodan, dok Bjelorus ostaje na jednogodišnjoj posudbi.

Sva su trojica nogometaša uključena u razmjenu 28-godišnjaci (rođeni 1981. godine). Interesantno je da je čak i Brazilac Maxwell, koji je transferom iz Intera u Barcelonu prije nekoliko dana zapravo inicirao posao oko Ibrahimovića (obojica imaju istog menadžera, Mina Raiolu), rođen 1981. godine.

U Milano je u četvrtak otputovalo visoko predstavništvo Barcelone na čelu s predsjednikom Joanom Laportom. Društvo mu je radio sportski direktor Txiki Begiristain.

Na akciju Ibrahimović odlučili su se saznavši da je Ibrahimović voljan preseliti baš na Camp Nou. Trener Guardiola oduševljeno je dao zeleno svjetlo i transfer ‘Ibracadabre’ je, prema katalonskim medijima, zgotovljen.

Koliko je želio otići iz Intera pokazuje činjenica da je Šveđanin pristao na smanjenu plaću, te da će u Barceloni zarađivati za nijansu manje od Lionela Messija. Do ove sezone i transfera Cristiana Ronalda u Real zarađivao je najviše od svih nogometaša: 12 milijuna eura godišnje.

Isti dnevnik navodi da je Samuel Eto'o zatražio od Intera 13 milijuna eura po godini za petogodišnji ugovor, što bi ispalo 65 milijuna za pet godina. Nije poznato hoće li mu Moratti udovoljiti.

Talijanska je Serie A tako nakon odlaska Kake u Real ostala i bez druge najveće zvijezde.

Barcelona je pak ovim poslom na veličanstven način odgovorila madridskom Realu. Sport tvrdi da transfer Ibrahimovića nikako ne znači da Katalonci odustaju od Valencijina napadača Davida Ville.


ovako bi to trebalo izgledati… =P

6 komentara

Komentariši