Barcelonin napad jači od 17 klubova Primere



Samo dvije (cijele) momčadi španjolske prve lige, Real i Atletico, zabijaju više golova od Barcine navalne trojke Eto'o, Messi i Henry…

Prošle je sezone Henry bio izvan forme, a Messi i Eto'o često ozlijeđeni. Sad su sva trojica na visini zadatka, što se vidi i na Barceloninom učinku: deset bodova prednosti na domaćoj ljestvici i mjesto u osmini finala Lige prvaka!

Konkretno, Samuel Eto'o pridonio je sa 15, Messi s 10, a Henry s osam golova u 16 kola Primere. Njihova 33 pogotka slabija su samo od ukupne momčadi Atletica (38) i Reala (34)! Ostalih 17 sastava zasad su iza čarobne Barcine trojke.

Zanimljiva je i usporedba s budućim protivnikom u Ligi prvaka, Lyonom: u 19 kola i to u slabijoj, francuskoj ligi, svi "lavovi" zajedno su se upisali u strijelce – 23 puta.



Marca je izračunala da je "trio HEM" odgovoran za 70% Barcinih golova u prvenstvu, a još i više kad se u obzir uzmu sva službena natjecanja. Ukupno na taj tercet otpada 44 gola u sva tri natjecanja, a najpresudniji su bili upravo na najtežim iskušenjima, u seriji pobjeda nad Sevillom (3-0), Valencijom (4-0), Realom (2-0) i Villarrealom (2-1). Od 11 golova na ta četiri derbija, "HEM" je postigao devet.

Zahvaljujući ponajviše njima, Barca je izjednačila ligaški rekord efikasnosti nakon 16 kola – 48 pogodaka, što daje prosjek od tri po utakmici.

1 komentar

Komentariši